Titta serier på tv:n

Har du slutat titta på tv och sitter istället framför datorn när du kollar på serier? Använder du dig av en filmtjänst där du kan välja mellan hundratals olika filmer? Varför inte koppla ihop datorn med tv:n så får du en mycket större skärm att titta på. Det blir även lättare att titta tillsammans med din familj eller ett gäng vänner när man inte behöver tränga ihop sig framför en liten skärm.

Hur man kopplar in datorn till tv:n

En av de första sakerna du bör göra är att kolla vilken upplösning din tv och dator har. Det händer att de kan vara olika och du får ändra upplösningen i datorn så att det matchar. Du kan hitta vilken upplösning din dator och tv har i instruktionerna som följer med när du köper dom. 

Efter det måste du kolla upp vilken typ av kontakt som passar bäst. Det vanligaste alternativet brukar vara hdmi, som ger en bra bild och ljudkvalitet. I en del datorer har tillverkarna tagit bort ljudöverföringen och du får då även använda dig av en ljudkabel. 
I instruktionerna som följer med datorn brukar det finnas beskrivningar om hur man gör detta, du kan även fråga personalen där du köper dina elektronikprylar.

Vill du slippa krånglet med sladdar så finns det även trådlösa alternativ. Det finns externa mediaspelare som du kan koppla in i en hdmi-port på din tv, och det är kanske ett av de enklaste alternativen. Google Chromecast och Apple TV är de vanligaste och allt du behöver är en relativt modern tv och Wifi. Du ansluter Chromecast eller Appel TV till samma wifi som din dator använder sig av, och sedan till tv:n med en hdmi-sladd. Använder du dig av en android-surfplatta, telefon eller PC så fungerar chromecast bäst, och Apple TV passar bättre till dig som använder Mac, iPad och iPhones.

Vad det är och hur man installerar det – Apple TV

Apple TV har funnits i flera år men har aldrig blivit lika populärt som andra prylar från Apple. Med hjälp av denna mediaspelare kan du få tillgång till flera kanaler, dina bilder, lyssna på musik och även spela spel.

Det du behöver för att installera detta är en Apple TV mediaspelare med fjärrkontroll du kan också använda dig av en iPad eller iPhone, en internetanslutning, en tv som har en hdmi-port och en hdmi-sladd. 

Om du har alla de sakerna kan du börja med installationen. Det är mycket enkelt, det är bara att koppla in mediaspelaren till tv:n och ditt internet och sedan följa instruktionerna som kommer upp på skärmen. Du kan även läsa i manualen som följer med, eller söka på internet efter hjälp. 

En sida som har jättebra instruktioner som är lätta att förstå är: www.hur.se, där beskrivs hur hela installationen går till och vad du måste göra för att få det att fungera som det ska.