Besök the Doctor Who Experience i England

Det här är den ultimata upplevelsen för alla som älskar den berömda TV- serien om Doctor Who. Världens äldsta science fictionhistoria, kultförklarad och hyllad av publiken sedan 1963 går att besöka som en interaktiv utställning i England, Cardiff Bay fram till 2017. Kliv rakt in i den här världen och låt dig guidas runt i två plan. Det är en uppslukande erfarenhet. Ta en titt på kostymerna och rekvisitan. Få en inblick i hur tekniken förändrats genom decennierna. Doctor Who sänds fortfarande och produceras av BBC. Serien har inspirerat flera andra inom samma genre och ett besök vid the Doctor Who Experience är ett måste för dig som följer den gåtfulle tidsresenären och hans äventyr på TV.

Upplev stämningen på puben före en fotbollsmatch

När du ändå besöker Storbritannien och tittar på fantastiska saker ska du passa på att se en engelsk fotbollsmatch. Börja med att gå till en pub före matchen och känn värmen, atmosfären, stäm in i sången och smält in i kulturen. Du som har vuxit upp med Tipsextra har förmodligen ett favoritlag i Premier League och känner till att engelsk fotboll innehåller snabbhet och kämparanda. 

Fotbollens vagga stod i Lancashire

Storbritannien är den moderna fotbollens vagga även om sporten var förbjuden på 1300-talet. Då ansåg kung Edward III att det var bättre att man ägnade sig åt bågskytte. Fotboll blev något suspekt man höll på med på gatorna och spelet ledde ofta till slagsmål. Det dröjde fram till 1800-talet tills fotbollen etablerade sig i samhället och det berodde mycket på att internatskolorna lyfte upp sporten ur rännstenen. 1863 bildades fotbollsförbundet Football Association.

Fotbollens huvudstad är London med sina sex Premier League-klubbar. Såklart ett paradis för den fotbollsfrälste. Annars finns ett annat område med riktigt gamla fotbollstraditioner och det är Lancashire och trakten runtomkring. Här föddes föregångaren till Premier League. Många vill också se fotboll i Manchester och Liverpool. Det går att fotbollsturista alldeles ypperligt i detta område och besöka många kända klubbar och arenor. The Doctor Who Experience ligger i Cardiff Bay och det ligger i sin tur i Wales. Där finns Welsh Premier League som bildades 1992 och har tolv klubbar. Ha en utomordentlig och utomjordisk upplevelse både i Doctor Who´s universum och i fotbollens Mecka. Det är en perfekt kombination av god underhållning.